Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Fuqizimi i Procesit Doganor në Europe

Sistemi i Kontrollit të Importit (ICS), sistemi elektronik i manaxhimit të sigurisë së deklarimit dhe legjislacioni për importin e mallrave brenda Bashkimit Europian dhe tranziti nëpërmjet territorit të doganës së BE, do të jenë efektive nga data 1 Janar 2011.
Legjislacioni i ICS drejtohet nga iniciativa e Doganes Europiane, e njohur si Multi-Annual-Strategic-Plan (MASP). Në thelb, MASP është një plan strategjik i përpiluar nga Komisioni Europian për te mjodernizuar dhe fuqizuar proceset doganore në Europe duke synuar drejt proceseve pa nevojën e letrave.